Menu Sluiten

Geef goederen

Geef goederen zodat wij mensen kunnen helpen

Naast financiƫle middelen zijn ook (medische) goederen belangrijk in het werk dat Stichting Corantijn in Suriname doet.

De (medische) goederen en meubels worden op ons depot te Lelystad ingezameld. Vrijwilligers zoeken alles uit, sorteren, verpakken de hulpgoederen en laden de container, die op een bepaald moment wordt verscheept.

Aangekomen in Suriname wordt de container naar onze opslagplaats in Welbedacht, Commewijne, vervoerd. Daar laden vrijwilligers de container uit. Het deel van de pakketten, dozen en andere (medische) zaken dat op naam is gesteld wordt gesorteerd in afwachting van distributie naar instellingen en personen.

Op ons terrein te Welbedacht staat Makandra, onze loodsverkoop, waar het andere deel van de hulpgoederen tegen een zeer gunstige prijs wordt verkocht. Betaalbaar voor de minder draagkrachtige gezinnen in Suriname.
Stichting Corantijn heeft geen winstoogmerk, wel wordt met de opbrengst van de verkoop alle gemaakte kosten verrekend. Voor de lokale bevolking kunnen we hiermee in twee bescheiden arbeidsplaatsen voorzien.

Met het bedrag dat overblijft na aftrek van kosten, worden lokale projecten gerealiseerd, zoals o.a. sociale woningbouw.

Onderstaand vindt u de lijst van benodigde materialen:

nl_NL_formal