nl:archiefresterend:20060518_noodhulp_voor_suriname

18.05.2006 Noodhulp voor Suriname

   

Noodhulp voor Suriname

Benschop 18 mei 2006, laden van een container.

Het is zover. Na vele inzamelingen en noest werk van de vele werkers in Benschop, kan er weer een container worden geladen. Juist nu het zo nodig is vanwege het vele water in Suriname, zijn de laders meer gemotiveerd. Het is prachtig weer, ondanks de voorspelde regen. En na een heerlijke bak koffie gaan we aan het slepen. De container zal om 11.30 uur komen, dus dan kan er meteen geladen worden.

De familie Lucas heeft ook wat spullen geleverd voor eigen gebruik, omdat ze 23 juni naar Suriname vertrekken om priester Schouwenaar af te lossen. Ze helpen ook dapper mee met slepen en laden. Een voorbereiding op hun reis.

De sfeer is geweldig en waar mogelijk worden handen uitgestoken om elkaar te helpen. Alleen laat de container even op zich wachten. Dan eerst maar lunchen met een heerlijke kroket, kunnen we straks direct verder. Wat anders nooit gebeurd geschied nu, de chauffeur laat de container achter en zo hebben we meer tijd dan de afgesproken 3 uur. Er wordt nog eens wat verschoven en steeds meer aangesleept. Alle pakketten en dozen gaan mee en meer rollators en stoelen dan werd verwacht. Om op te vullen gaan er zelfs dozen mee die niet op de paklijst staan. Onvoorstelbaar wat er in zo’n ding kan als je tijd hebt om met beleid te kunnen pakken.

Vijf uur zit alles erin, gaan de deuren dicht en krijgen de laatste werkers, anderen moesten eerder weg, een kop soep of koffie. Even bijkomen voor ze weer naar huis vertrekken, wat voor velen 2 uur rijden is. Een blije en geslaagde dag. Nu bidden dat ook alles aankomt waar het moet zijn. Benschop is weer bijna leeg. Er resten nog rolstoelen en rollators die moeten worden gecontroleerd. Er worden weer pallets met incontinentie materiaal verwacht en schoolmeubelen. De volgende container is alweer aangevraagd en gaat waarschijnlijk tussen eind oktober en begin november weg.

Zin om ook eens te helpen? Meld je aan via de site, je beleeft werkelijk een onvergetelijke dag. Ik zie er al weer naar uit.


Gebruikershulpmiddelen