nl:archief2007:20070618_creativiteitsdag_in_emmen

18.06.2007 Creativiteitsdag in Emmen!


Hartelijk geliefde allemaal,

Mij is gevraagd om een verslag te schrijven over de Creativiteitsdag van St. Corantijn gehouden in Emmen op 9 juni 2007.

Aangezien ik zelf veel werk verricht voor de stichting, en ik hierin zeer gedreven en enthousiast ben, is het voor mij niet zo moeilijk om wat op papier te zetten.

Vanaf tien uur ’s morgens stond de koffie met cake klaar en kwamen de 1e creatieve broeders/zusters hun plaatsje in de hal innemen. In de hal stonden grote tafels waar je aan kon zitten om te kijken wat anderen allemaal aan het maken waren, en om zelf creatief bezig te zijn. Br. en Zr. Ruward uit Zwolle hadden een aanhangkar vol met papier, knipvellen, ponsen enz. meegenomen. Er was materiaal genoeg en er kon zelfs tegen een zeer klein prijsje materiaal worden aangekocht, wat zeker de moeite waard was.

Er stond een kalender op het programma. De voorbereidingen waren door de fam. Ruward gedaan. Uit grote behangboeken kon je een achtergrond knippen en er lagen boeken vol met knipvellen om een leuk 3-d plaatje uit te zoeken.

Uit bijna alle gemeenschappen uit ons district waren er creativelingen aanwezig. Zelf had ik mijn kinderen ook meegenomen. Ze hebben het druk gehad met knutselen. Gerard Ruward heeft ze van alles geleerd. Ja,ja als je jong begint……

Iedereen was enthousiast. Het was daarom ook super gezellig. Af en toe kwam er een broeder/zuster uit de gemeenschap een kijkje nemen. Dit was erg leuk. Zo kun je ook aan een ander laten zien wat er allemaal gemaakt kan worden en zo kun je mensen ook stimuleren om mee te helpen. Tot onze verrassing kwam onze oudste Den Hamer ook nog even langs om onze kunstwerken te bewonderen.

Een ieder die niet creatief is die kon ook gewoon gezellig een bakje koffie komen halen of tussen de middag een kom soep en een broodje komen eten.

Om 4 uur sloten we de dag af. Iedereen was erg tevreden en volgens mij spreek ik uit naam van iedereen dat we graag een vervolg willen.

Margriet Hidding
Gemeenschap Emmen


Gebruikershulpmiddelen