Menu Sluiten

Gezin met kinderen in zwaar weer

Moeder en vader zijn licht verstandelijk beperkt en hebben moeite om hun gezin, met vier kinderen van 10, 9, 7 en 2 jaar oud, draaiend te houden. Te weinig inkomen voor fatsoenlijke maaltijden en overzicht hoe een huishouden te doen hebben ze niet. Hun erf ligt vol met bergen rommel en dat trekt ongedierte aan. Begeleiding om het gezin hierbij te steunen is niet aanwezig.

Vader werkt. Zijn werkgever bezocht, na meldingen over de woonsituatie van zijn werknemer, het gezin. Flink geschrokken is er direct een plan van aanpak gemaakt. De kinderarts is gebeld en na overleg zijn kinderen en moeder in het ziekenhuis opgenomen. Door de slechte hygiëne hebben ze wonden op hun oren, ledematen en hoofdhuid. In de hoofdwond van één van de meisjes zaten maden, zij is inmiddels geopereerd en de wond is schoon.

De volgende dag heeft de werkgever een vrachtwagen gestuurd om alle rommel van het erf af te voeren. Hierbij is ook alles uit het huis meegenomen.

Via een oproep van mw. Gloria Bottse van Tra Fas Dé boden mensen en bedrijven hulp aan voor het gezin. Gezamenlijk heeft men het erf en huis ontsmet en opnieuw geschilderd. Ook zijn de keuken, woonkamer en slaapkamers ingericht met schenkingen uit het bedrijfsleven.

Stichting Corantijn heeft (kinder)kleding, beddengoed, washandjes en baddoeken voor het gezin gedoneerd, dit is via Mw. Oetra Changoer en dhr. Rob Jansen overhandigd aan Mw. Gloria. Zij staat het gezin bij en gaat op zoek naar blijvende begeleiding.

nl_NL_formal