Menu Sluiten

Opening nieuw pand: cadeau voor Suriname

Het nieuwe pand van Watergenius Nederland werd op 29 september jl. feestelijk geopend.

Alle relaties uit Nederland en België hadden hiervoor een uitnodiging ontvangen. De avond was druk bezocht. Stichting Corantijn was hierbij uitgenodigd om een presentatie te geven over haar werk en over het plan om een waterproject in Suriname op te zetten.

Schoon drinkwater is in de dorpen in het binnenland niet aanwezig omdat daar geen waterleiding is aangelegd. De mensen vangen regenwater op in grote tonnen en gebruiken dit als drinkwater.

Nu blijkt dat in de lucht veel schadelijke stoffen zitten, waaronder kwik dat bij de goudwinning wordt gebruikt. Bij regen slaat dit neer op grond, moestuintjes, en daken. En het zit in het regenwater dat soms ook zonder te koken wordt gedronken.

In twee dorpen gaat Stichting Corantijn een proefboring doen naar water en testen of dit als schoon drinkwater gebruikt zou kunnen worden. Mocht dit succesvol zijn dan zal er een project worden gestart.

Watergenius Nederland en haar relaties steunen deze proefboringen en hebben hiervoor een schenking van
€ 2.420,00 gedaan. Geweldig, want hiermee kan er al het nodige onderzocht worden.

1 Comment

  1. Pingback:Boring naar drinkwater geslaagd – Stichting Corantijn

Reacties zijn gesloten.

nl_NL_formal