Menu Sluiten

Jong en oud in de weer voor Stichting Corantijn

In Capelle aan den IJssel wordt op 25 en 26 augustus de Schenkelmarkt gehouden.

Een groep van ongeveer 12 gemeenteleden van de Nieuw-Apostolische Kerk Rotterdam besloot een kraam te huren om een verkoop voor Stichting Corantijn te houden. Maanden zijn ze actief met de voorbereidingen, goederen inzamelen, uitzoeken en voor verkoop klaarmaken.

Een deel van hen houdt zich ook bezig met het zelf maken van artikelen, zoals kaarten, windspinners haken, poppenkleertjes naaien, etc. Een aantal kinderen zien dit en sluiten aan, ze gaan aan de slag om armbandjes te maken.

Op de marktdagen verdeelt men de werkzaamheden, een aantal bouwt de kraam op, om de vier uur staat er een ander ploegje artikelen te verkopen en zaterdag aan het einde van de dag staan helpers om de kraam af te bouwen alweer paraat.

Vele handen maken licht werk, dank voor jullie inzet!

nl_NL_formal