Menu Sluiten

Inboedelbank Bolsward helpt Suriname

Stichting Corantijn werd gebeld door een medewerkster van de Inboedelbank Bolsward. Eén van hun vrijwilligers woont tegenover onze container die in Sneek staat om gevuld te worden. Men had goederen om te schenken.

De geschiedenis van de Inboedelbank, bedacht door initiatiefnemer Kees van Kordelaar, is nog maar kort. Een aantal vrijwilligers is hier op 1 april 2021 mee gestart zodat mensen niet in een kaal huis verblijven, bijvoorbeeld na een scheiding, men is in de bijstand beland of heeft een verblijfsvergunning gekregen. De benodigde goederen worden verkregen uit de huisontruimingen van woningbouwverenigingen. Ook particulieren dragen de Inboedelbank een warm hart toe en geven goederen die ze over hebben.

Caritas sponsort de huur van het mooie ruime pand waar de Inboedelbank in gevestigd is. Op afspraak mogen hulpverleners met hun cliënten komen. Je vindt hier alles wat nodig is om een woning gezellig in te richten. Inmiddels is de bus van Stichting Corantijn langsgekomen en heeft allerlei goederen zoals tuinstoelen met kussens, schommelstoel, Maxi-Cosi’s, wipstoeltjes, zitverhogingen, luchtbed, stoelen, campingbedjes, etc. opgehaald. Deze zijn diezelfde dag in Sneek in de container geladen.

nl_NL_formal