Menu Sluiten

Hulpmiddelen voor kinderen in Huize Tyltyl

In Huize Tyltyl worden ongeveer 35 kinderen met een fysieke beperking  in een huiselijke omgeving tot hun 18e levensjaar opgevangen. Normaliter wonen ze bij hun familie. Aangepast onderwijs en therapieën, voor correcties in de stand van het lichaam of het optimaal ontwikkelen van de fysieke mogelijkheden, zijn echter alleen te volgen in Paramaribo. Dus doordeweeks vinden ze een liefdevolle plek bij Huize Tyltyl.

Twee van deze kinderen zijn geholpen met een medisch hulpmiddel.

Sjenelle ontving een looptrainer, die posterieur wordt gebruikt. Hierdoor kan ze, ondanks haar bewegingsbeperking, toch onder begeleiding mobiel zijn. En daarnaast ook goed voor haar spierspanning, coördinatie en het leren balans te houden.

Voor Donovan was er een sta-trainer. Deze positioneert en ondersteunt hem volledig bij het staan. Normaal zit hij in een rolstoel en kijkt tegen benen aan. Nu ziet de wereld er voor hem er totaal anders uit en kan hij op ooghoogte met andere kinderen staan. Een ander voordeel is dat het zijn botopbouw en bloedsomloop stimuleert en zijn spieren versterkt. Kortom een gezond alternatief om af te wisselen met de rolstoel.

nl_NL_formal