Menu Sluiten

Geen familie? Geen hulp

Al een halfjaar lag deze mevrouw in het ziekenhuis. Men vond geen plek voor haar waar ze een nieuw thuis kon vinden. Ze is ongetrouwd, heeft geen partner en geen kinderen. Verdere familie is onbekend. Echt alleen.

Tot voor haar ziekenhuisopname woonde ze in een ‘prasi oso’, een klein houten erfwoning. Haar huis is oud en vervallen, het dak lekt en er is geen toilet en badkamer. Het ameublement is zo oud dat het onbruikbaar is geworden. Zeker gezien haar leeftijd en haar zorgvraag een deplorabele plek om te wonen.

Uiteindelijk had zorgcentrum Huize Ashiana een bed voor haar beschikbaar. Maar er is meer voor haar nodig zoals beddengoed en incontinentiemateriaal. Dit laatste is altijd onvoldoende aanwezig bij Huize Ashiana. Aan alle nieuwe bewoners wordt gevraagd of er iemand garant kan staan voor de aanschaf van persoonlijke benodigdheden, incontinentiemateriaal, bijbetalen voor medicatie, etc.

Inmiddels is mw. Straal “zakelijk geadopteerd” door oud-medewerkster van het St. Vincentius Ziekenhuis, mw. Melcherts. Stichting Corantijn zal dit ondersteunen door te voorzien in een deel van het benodigde incontinentiemateriaal

nl_NL_formal