Menu Sluiten

Basisschool De Kwir schenkt meubilair

Het nieuwsitem op het NOS journaal op Tweede Pinksterdag jl. over de overstromingen in Suriname maakte grote indruk op de leerlingen en leerkrachten van basisschool De Kwir uit Neer. Na de zomervakantie werd bij hen het schoolmeubilair vervangen en men besloot dat het ‘oude’ meubilair beschikbaar zou worden gesteld aan een basisschool in Suriname.

Hiervoor werd Stichting Corantijn benaderd, die ook in het NOS journaal over de situatie aldaar berichtte.
Bij het ophalen van het meubilair hielpen de kinderen van groep 8 ijverig mee. Er werd, onder leiding van leerkrachten, flink gesjouwd met de tafels en stoelen. Ook mochten er grote tafels, lage kasten en stapelbare stoelen worden opgehaald. Leerkrachten hielpen bij het verplaatsen van de grote stukken mee.
Een mooie schenking voor het onderwijs in Suriname!

nl_NL_formal