Menu Sluiten

Zonder fiets niet naar school kunnen

Vaak wonen kinderen ver van hun school. De afstanden zijn, zeker in de tropische hitte, niet per voet te overbruggen.

In gezinnen die het economisch zwaar hebben is er geen geld om de kinderen met de bus naar school te laten gaat, laat staan om een (tweedehands) fiets voor ze te kopen.

Deze twee kinderen hebben het extra moeilijk. Hun ouders zijn overleden en nu ook opa. Oma staat er alleen voor. De familie heeft het niet breed, maar probeert toch oma een beetje te ondersteunen in het kopen van levensmiddelen zodat de jongens tenminste iedere dag te eten hebben.

Om ze niet nog meer van hun lessen te laten missen heeft een gezin in Nederland zich hun lot aangetrokken en ervoor gezorgd dat ze beiden een fiets kregen. Stichting Corantijn ondersteunde het vervoer en stond voor het afleveren garant.

Ze zijn ongelofelijk blij met deze hulp.

nl_NL_formal