Menu Sluiten

Stichting Corantijn helpt Oekraïne

Een medewerker bij Skylla AG, een Zwitserse riviercruisemaatschappij, benaderde Stichting Corantijn of zij o.a. toiletartikelen ter beschikking zou kunnen stellen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het bedrijf wilde deze aan hen uitdelen op het schip dat hiervoor in Düsseldorf ingericht werd. Linnengoed en kleding waren al genoeg voorhanden.

Onze secretaris ging aan de slag binnen haar netwerk en vond Dennis Wormer bereid om haar hierin te assisteren.

Hij zette een actie op via zijn oud-werkgever, I.F.F., International Flavors and Fragrances. Ook de firma Mevio Oisterwijk nam aan deze inzameling mee en er kwamen particuliere giften binnen.
Naast toiletartikelen is er meer geschonken: maandverband, een beetje kleding, luiers en speelgoed.

Onderstaand het verslag van de firma Skylla AG wat er met de gedoneerde goederen is gebeurd.

Vanaf 14 maart heeft VIVA Riverside een van haar hotelschepen in Düsseldorf ter beschikking gesteld als accommodatie voor Oekraïense vluchtelingen. VIVA Riverside biedt plaats aan maximaal 100 personen en voorziet hen van voedsel en alles wat ze nodig hebben ter plaatse.

We hebben besloten een van onze hotelschepen ter beschikking te stellen omdat we de vluchtelingen willen laten zien dat dat ze welkom kunnen zijn en dat ze zich hier veilig en op hun gemak kunt voelen.
We denken dat ze dat nu het meest nodig hebben.

VIVA Riverside is een dochteronderneming van Scylla AG. Het bedrijf heeft samen met VIVA Cruises en Scylla AG intern een beroep gedaan op haar medewerkers om hygiëneartikelen, luiers, voedsel en medische artikelen te doneren.

Stichting Corantijn heeft ook voor de Oekraïense vluchtelingen goederen ingezameld waarvoor we enorm dankbaar zijn.

Een van onze medewerkers heeft in Tilburg de goederen opgehaald en is de vele spullen naar ons schip de MS Ruby in Düsseldorf gaan brengen.

Namens Scylla AG en de vluchtelingen willen we hierbij Stichting Corantijn enorm bedanken voor hun inzameling.

Team Scylla AG

En deze dank zet Stichting Corantijn uiteraard door naar Dennis Wormer, I.F.F. en Mevio Oisterwijk.

Marion van Berkum

nl_NL_formal