Menu Sluiten

Leren lezen is leuk

Kinderen in het dorpje Witsanti kunnen aan naschoolse activiteiten deelnemen. Er is sport en spel, maar er worden ook educatieve activiteiten georganiseerd. Denk hierbij ook aan het verbeteren van de leesvaardigheid.

De organisatie heeft hiervoor kinderboeken van ons geschonken gekregen. Zo konden ze een kleine bibliotheek opzetten.

Op gezette tijden in de week worden er leesboeken uitgedeeld. Kinderen die dit willen kunnen dan voor zichzelf in een boek gaan lezen. Maar er wordt meer gedaan. Ze lezen hardop een verhaal uit hun boek voor aan de andere kinderen. Dat is niet altijd makkelijk, maar ze doen het.

Zo leren de kinderen meer te durven, het verbetert hun leeskwaliteiten, ontwikkelt het technisch lezen en ze krijgen zo meer leesplezier.

nl_NL_formal