Menu Sluiten

“Makandra” wordt ingericht

Begin februari dit jaar ging de 1e schep in de grond voor de bouw van de kringloopwinkel van Stichting Corantijn: “Makandra”. De naam van onze winkel betekent vrij vertaald ‘Een winkel voor elkaar’. Er worden hier o.a. kinderkleding, schoolmateriaal en kinderboeken tegen zeer gunstige prijzen verkocht aan minder draagkrachtige gezinnen. De opbrengst wordt gebruikt om de gemaakte kosten te verrekenen. Er wordt GEEN winst gemaakt.

Momenteel verkeert de bouw in een afrondende fase.
Alle keuringen, bouw- en woningtoezicht, elektra en water, hebben inmiddels, met positief resultaat, plaatsgevonden. Het is nu wachten op de elektriciteitsaansluiting.

Twee containers, waarin zowel winkelinrichting alsook goederen voor de verkoop en voorraad in zitten, zijn inmiddels op de containeropslagplaats in Welbedacht gearriveerd. Langzaamaan wordt “Makandra” hiermee ingericht.

In september en oktober worden de puntjes op de ‘i’ gezet zodat eind november de officiële opening van de winkel kan plaatsvinden.

nl_NL_formal